letterhead image

Vad kan jag göra åt mina extra kilon?


el autor Articulo en el series sobre plantillas, los problemas de los pies y la salud del cuerpo en general, redactado por Larry Reborn de Pies y Bienestar para ampliar la importancia para el salud en ver y a cuidar el organismo entero y la situación personal. Los pies tienen un papel integrar del salud corporal y por el bien estar es necesario saber como funciónan y como se relacióna al resto del cuerpo. Prevención siempre es la mejor cura.

Vad kan jag göra åt mina extra kilon?


 • Antagligen har du ställt dig denna fråga?
 • Det är en fråga många skulle vilja ha svaret på. Damtidningarna är fulla av råd i den här frågan. Många regeringar spenderar mycket pengar för att hitta en lösning som kan sänka sjukvårdskostnaderna. Sunt förnuft säger oss att om vi äter för mycket och rör oss för lite så är risken överhängande att vi tappar kontrollen över vikten.


 • Det gäller att fokusera på det verkliga problemet.
 • Det egentliga problemet är mer komplext men därför inte omöjligt att förstå. Det gäller bland annat att fokusera mindre på antalet kilon som man gått upp eller lyckas gå ner. Det finns bantningsmetoder där man tappar kilon men som orsakar så mycket stress att de inte är hälsosamma och kilona man förlorar kommer ofta snabbt tillbaka. Fettet i kroppen väger egentligen lite om man jämför med benstomme, muskler, blod, eller vattnet i kroppen. Det har sin förklaring att antalet personer som har problem med fetma har flerdubblats över de sista 20 åren samtidigt som konsumptionen av fett i västvärlden har gått ner med nästan 40%. Detta är en av anledningarna till att mode- eller kändisdieter inte fungerar. Man förlorar vätska och muskelmassa. Vikten går ner och hälsan försämras. Den press som kändisarna lever under, där de alltid måste se så bra ut som möjligt, gör att de känner sig tvingade till att misshandla sina kroppar med dietprogram som egentligen är destruktiva, pillerkurer Detta är ett sätt att se bra ut för stunden men räkningen kommer senare när de fyllt 70 år och ser ut som 90.


 • Det som krävs är en förändring av livsstil.
 • Det är den aktuella livsstilen som lett fram till det tillstånd man befinner sig i. Varje individ har sin egen mentala och fysiska hälsa och inställning. Det finns ingen lösning som fungerar för alla. Det fungerar inte heller att ständigt vara på sin vakt och undvika mat som leder till fetma. Födoämnen som inte innehåller någon näring orsakar mer skada än nytta. ändå förundras man ibland av att det finns människor som synbarligen kan äta vad som helst utan att lägga på sig ett enda kilo.


 • Det är alltså uppenbart att vi är olika.
 • Det finns grundläggande regler och näringslära som vi alla bör följa. För att kunna generera den energi som vi behöver kräver kroppen vitaminer och mineraler och en del andra saker som ingår i kroppsligt, socialt, och mentalt välmående. Det är livsviktigt att metabolismen fungerar optimalt, vilket innebär att man bör äta en välbalanserad kost och att man blir friskare och känner sig mer levande, dag för dag utan några extra kilon som förbereder vägen för framtida sjukdosmtillstånd.  Beställ en tid för en en timmes lång analys och besök oss, Pies y Bienestar, Calle Pintada 73, Nerja, Tel/WhatsApp/SMS: 722 188 811  La prevención siempre es la mejor cura.


  Subscribirse al blog
  Name:
  Email:
  Comentario  Pies y Bienestar, distribuidor oficial de plantillas Balkefors Soporte de Suecia.
  ÓRTESIS PLANTARES personalizadas para soportar, aliviar, mejorar o corregir los pies, la postura y la marcha.
  www.piesybienestar.com

  Advertencia: Se advierte que los articulos en el blog han sido escritos solamente como informaciĆ³n y sin intento de tratar ninguna enfermedad o condiciĆ³n de salud. Los datos, observaciones y recomendaciones contenidos en los articulos nunca deben considerarse para sustituir las recomendaciones de algun médico. Siempre debe consultar un profesional o informarse bien de los riesgos antes de comenzar cualquier régimen de dieta, ejercicio u otro programa relacionado a la salud. No se deben descontinuar o alterar las dosis de medicamentos recetados, ni cambiar un régimen nutricional, o utilizar suplementos naturales, sin que antes haya consultado con un médico, especialmente si padece de diabetes u otra condición de salud que está siendo medicada. Las claves son consciencia, conocimiento y responsabilidad personal.